האם צריך להמתין שש שעות בין גבינה צהובה לבשר?
האוכל 'גבינה קשה' צריך להמתין שש שעות לפני אכילת בשר, ונחלקו הפוסקים בנוגע לגבינה צהובה שבזמננו: יש אומרים שאין דינה כגבינה קשה אם משום שלא, משום שגבינה קשה היא כזו ש'עמדה' במשך שנה, או כזו שניתן לחותכה רק במגרדת, או כזו שיש בה נקבים מחמת יושנהּ; ואילו הגבינה הצהובה שבזמננו, אינה עומדת במשך שנה, נפרסת בסכין או אף ביד, ואין בה נקבים מחמת יושנהּ.
אולם, יש המחמירים אף בגבינה שבזמננו, ואף כשאוכלים אותה לאחר שנמסה, כגון בפיצה. ויש שהורה כי ניתן להקל למי שישַן לאחר אכילת גבינה צהובה במשך שלוש שעות, (ולא הקל בכך אלא בגבינה צהובה, שאין חובת ההמתנה לאחריה מעיקר הדין).
[ביאורים ומוספים דרשו תצד, 20]