שאלה: קניתי חבילת מלח ושקית חלב וכשהגעתי הביתה גיליתי שהשקית רטובה מבחוץ, כנראה משקית חלב שנקרעה בחנות, והמלח נרטב מהחלב. השאלה האם כיון שנרטב מחלב הרי הוא חלבי ואסור להשתמש בו לבשר, או שאולי החלב בטל בשישים שהרי ודאי שיש שישים במלח כנגד מעט טיפות החלב שנכנסו בו?
תשובה: מעיקר הדין מותר להשתמש במלח לבשר, אם לא ניכרת במלח לחות. ואם יש גבישים במלח, כנראה מחמת הרטיבות, יוציאם וישתמש רק במלח היבש.
הטעם: הנה יש חשש שנפלו כמה טיפות חלב שעל השקית חלב לתוך המלח, ולא מועיל בזה בטול בשישים כיון שטיפות המלח נספגו רק במלח שבצד החבילה ולא נתערבו בכל המלח. אכן נראה שכיון שאינו מזהה איזה צד של המלח ספג חלב, רק משער שמיעוט מן המלח ספג חלב, יש לומר שהמלח החלבי המועט בטל ברוב כדין יבש שנתערב ביבש שבטל חד בתרי, ואם מזהה רטיבות בצד מסוים של החבילה יוציא את המלח הרטוב ויניחנו בחזקת חלבי ושאר המלח מותר בבשר.