דרשו
  • פרשת השבוע
    • בראשית
      • בראשית
      • נח
      • לך לך
      • וירא
      • חיי שרה
      • תולדות
      • ויצא
      • וישלח
      • וישב
      • מקץ
      • ויגש
      • ויחי
    • שמות
      • שמות
      • וארא
      • בא
      • בשלח
      • יתרו
      • משפטים
      • תרומה
      • תצווה
      • כי תשא
      • ויקהל
      • פקודי
    • ויקרא
      • ויקרא
      • צו
      • שמיני
      • תזריע
      • מצורע
      • אחרי מות
      • קדושים
      • אמור
      • בהר
      • בחוקותי
    • במדבר
      • במדבר
      • נשא
      • בהעלותך
      • שלח
      • קרח
      • חוקת
      • בלק
      • פנחס
      • מטות
      • מסעי
    • דברים
      • דברים
      • ואתחנן
      • עקב
      • ראה
      • שופטים
      • כי תצא
      • כי תבוא
      • ניצבים
      • וילך
      • האזינו
      • וזאת הברכה
  • עלונים והורדות
    • העלאת עלון
    • הורדת עלונים לשבת
    • ברכות ותפילות להורדה
    • לוח לימוד שנתי לכלל תוכניות דרשו
    • קנין הלכה מראי מקומות להורדה
    • חבורת ש"ס מראי מקומות להורדה
  • חדש!העמוד היומי
    • חוברת עיון העמוד להורדה
    • פניני העמוד היומי
    • הרב מנחם דריימן – עברית
    • הרב דוד בוק – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין – עברית
      • שיעורי שמע להאזנה והורדה
    • הרב דוד הופשטטר – אנגלית
    • הרב ירמיהו לעסין – אנגלית
    • הרב עמרם בינעט – אידיש
    • הרב שלמה סטרו – ספרדית
    • הרב אריאל דוד סותהון- ספרדית
    • הרב מאיר ערערא – צרפתית
    • הרב אפרים סגל – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
  • הדף היומי
    • הרב אליהו אורנשטיין
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב מאיר שפרכר – מורחב
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב אפרים סגל – אידיש
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב אפרים סגל – עברית
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • 60 שניות על הדף היומי
  • דף היומי בהלכה
    • הרב אריה זילברשטיין – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
    • הרב אפרים סגל – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין גרסא מקוצרת – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין גרסא מלאה – עברית
    • הרב דניאל אברהם – ספרדית
    • הרב ישראל גנס – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
    • הרב שלמה פריינד – אידיש
    • הרב יוסף מגנוז – צרפתית
    • הרב יונה פיינהנדלר – הלכות שבת
    • סיכום הלכות שבועי
  • תלמוד ירושלמי
    • להורדת חוברות קנין ירושלמי ופרטי התכנית
    • הרב אליהו אורנשטיין- עברית
    • הרב יצחק שאול קנייבסקי- עברית
      • שיעורי שמע להאזנה והורדה
    • הרב שמעון שפיצר- אידיש
    • שיעורי 'הדף היומי בתלמוד ירושלמי' להאזנה ולהורדה – הרב עמרם בינעט
  • חנות המבצעים שלנו
  • 0 פריטים₪0.00
  • אוצרות האתר
    • יארצייט של צדיקים וגדולי ישראל
    • דרשות
    • שיעורי דרשו לשמיעה והורדה
    • קול העם
    • על הניסים
    • על דא ועל הא
    • כתבות וראיונות
      • אנשים מספרים
    • גדולי ישראל
      • יהלומים מגדולי ישראל
    • חגים ומועדים
      • ראש השנה
      • יום כיפור
      • סוכות
      • חנוכה
      • עשרה בטבת
      • ט"ו בשבט
      • פורים
      • פסח
      • ל"ג בעומר
      • ספירת העומר
      • חג השבועות
      • בין המצרים
      • תשעה באב
      • אלול
    • המוסר היומי
      • חפצים בחיים
      • קנין חכמה
    • סיפורי צדיקים
      • סיפורים קצרים
    • הלכה למעשה לשבת קודש
    • חמישה דברים שאולי לא ידעת עליהם
    • סגולות וישועות
    • בחצרות החסידים
      • גלריות בחצרות החסידים
      • חלקינו בתורתך – דושנסקיא
      • תורתך שעשועי – תולדות אהרן
      • כי הם חיינו – ויזניץ
      • ועד קביעת עיתים לתורה – צאנז
      • יגדיל תורה – בעלזא
    • ימי זכרון יארצייט הילולא של צדיקים וגדולי ישראל
  • מידע לנבחני "דרשו"
  • חגים ומועדים
    • ראש השנה
    • יום כיפור
    • סוכות
    • חנוכה
    • עשרה בטבת
    • ט"ו בשבט
    • פורים
    • פסח
    • ל"ג בעומר
    • חודש אייר
    • חג השבועות
    • בין המצרים
    • תשעה באב
  • שאל את הרב
  • וידאו שחייבים לראות
    • חיזוק יומי עם הרב אלימלך בידרמן שליט"א
    • הסיפור היומי המצולם
    • חיזוק יומי עם הרב שמעון שפיצר שליט"א
    • המסר היומי עם הרב דוד גבירצמן
    • החיזוק היומי עם הרב אליהו רבי שליט"א
    • החיזוק היומי עם הרב יואל ראטה שליט"א
    • דקה של דעת עם הרה"צ רבי אלעזר מרדכי קעניג זצוק"ל
  • חדשות ‘דרשו’
  • סגולות וישועות
  • צור קשר
    • אודות ‘דרשו’
    • טופס רישום לתוכניות ומסלולי הלימוד השונים של ‘דרשו’
    • הפותח בכל יום – המייל היומי של דרשו
דף הבית מאמרים פרשת שבוע ויצא שלא תחשבו שאני שתקתי. ביררתי את כל הפרטים, מי בדיוק השתתף בפריצה הזאת לבית שלי, מי בדיוק דפק עלי ומי דקר אותי, וביום שלישי שאחרי, כשחזרתי הביתה החלטתי לסגור איתם חשבון…

שלא תחשבו שאני שתקתי. ביררתי את כל הפרטים, מי בדיוק השתתף בפריצה הזאת לבית שלי, מי בדיוק דפק עלי ומי דקר אותי, וביום שלישי שאחרי, כשחזרתי הביתה החלטתי לסגור איתם חשבון…

הרה"ג ר' עמרם בינעט, מגיד שיעור בבבלי וירושלמי ב'דרשו', עם סיפור מדהים ומצמרר על חוויה אישית מטלטלת ומעצימה שלא תשאיר אתכם אדישים.
ז' כסלו תשפ"ד
הצטרפו למייל היומי הצטרפו ללומדי הדף היומי בהלכה

הרב עמרם בינעט

הסיפור שאני עומד לספר לכם בשורות הבאות אולי יישמע לכם דמיוני. יהיו כאלה שימשכו כתף וישקלו אולי לדפדף למאמר הבא כי אין להם זמן לבזבז על סיפורים שלא היו ולא נבראו, ולכן אני מקדים ומציין שמדובר בסיפור אמיתי לחלוטין, ויש עדים רבים שיכולים להעיד על כך.

זה קרה לפני שלושה שבועות, ביום חמישי פרשת וירא. אני הייתי אז בביתי שבבית שמש, כשפתאום פרצו לבית שלי מספר אנשים, בלי לדפוק בדלת בלי לבקש רשות, בלי להודיע מראש, כלום, פרצו פנימה ושאלו בצרחות "מי זה עמרם בינעט?".

בשלב זה הם תפסו אותי, הפילו אותי על הרצפה, והחלו לדפוק עלי. הבעת הפנים שלהם אמרה הכל. הם לא הסבירו מה הם מתכוונים לעשות, וזה היה נראה שהם התוכננו לכך מראש וידעו בדיוק מה הם עושים.

אחד הניח את הידיים שלו על החזה שלי והתחיל ללחוץ, הוא לא הסתפק בזה והתיישב עלי. אחד אחר התחיל להוציא מהתרמיל שלו רצועות וחוטים  עם צינורות, ולהדק סביב הזרועות שלי, דקרו אותי עד זוב דם, ועל כולנה הגיע אחד שחיבר לי אלקטרודות ופשוט חשמל אותי.

כמובן שאחרי כזה 'טיפול מסור' הגעתי לבית החולים, היה זה בהדסה עין כרם בירושלים, ושם המתין לי צוות של רופאים מסורים וצדיקים שפשוט היו צריכים לנקוט בפעולות מהירות מאוד כדי להציל את החיים שלי.

כשהתעוררתי על מיטת בית החולים, יומיים אחרי, לא הבנתי איך הגעתי לפה, אבל לאט לאט קיבלתי את התמונה המלאה והבנתי בדיוק מה קרה לי ומה הם עשו לי.

שלא תחשבו שאני שתקתי. אני ביררתי את כל הפרטים, מי בדיוק השתתף בפריצה הזאת לבית שלי, מי בדיוק דפק עלי ומי דקר אותי, וביום שלישי שאחרי, כשחזרתי הביתה החלטתי לסגור איתם חשבון הזמנתי אותם למסיבה ספונטנית וחגיגית במיוחד.

וכשאני אומר 'מסיבה', אני לא מתכוון לרמוז פה לאיזה מסע נקם עקוב מדם. לא לא. מסיבה אמיתית עם קרקרים ודג מלוח, עם בקבוק יין וכמה בקבוקים של 'לחיים' על השולחן, עם שירה וקצת ריקודים. לחצתי לכל אחד ואחד מהם את היד, אמרתי להם תודה, מעומק הלב, עם דמעות בעיניים. כששמעתי מהם שהיו עוד כמה שהשתתפו באותה פריצה גדולה לביתי, ולא ידעתי עליהם עד כה, הצטערתי מאוד שלא הזמנתי גם אותם לאותה מסיבה. אני לא רוצה לפספס אף אחד, אני חייב ללחוץ יד לכל אחד מהם, להסתכל לו בעיניים ולומר לו תודה רבה!

עכשיו זה השלב שבו אתם אומרים לעצמכם, פששש, ראיתם? לא פלא! הוא מגיד שיעור ב'דרשו', מוסר שיעורים בדף היומי ובעמוד היומי בבבלי ובירושלמי, ממש 'בעל מדרגה', לכן הוא מקיים בעצמו את הפסוק "אם רעב שונאך האכילהו לחם", אנשים מתפרצים אליו לבית ועושים לו דברים כאלו, והוא נותן להם לאכול ולשתות ועוד אומר להם תודה רבה.

אה! ממש בעל מדריגה!!!

אבל האמת? זה לא הסיפור בכלל.

אלא מה?

האנשים האלו הם לא עבריינים, הם צדיקים גדולים ומתנדבים בארגוני ההצלה. הם השכיבו אותי על הרצפה כדי לעשות בי החייאה, שלא עזרה כלום עד שהם נתנו לי שוק חשמלי עם דפיבלטור שאחד מהם הביא אתו.

הם דקרו אותי כדי להזריק לי חומרים ממריצים ללב, כל מה שהם עשו היה לטפל בי ולהציל לי את החיים.

כשהשורות האלו נכתבות, הצלעות שלי עדיין כואבות מעוצמת הלחיצות שהם לחצו עלי. ככלל הנראה הם גם שברו לי כמה צלעות, זה קורה בדרך כלל כשעושים החייאה.

אבל אני אומר להם תודה רבה! אוי כמה שאני מודה להם. אני לא יכול להפסיק לחשוב על זה! מעתה ולעולם ועד, בכל פעם שאני אפגוש אחד מהם ברחוב אני תמיד אגש לומר לו שלום, לדרוש בשלומו ולומר לו שוב תודה. כי כשמישהו מציל לך את החיים זה לא מספיק לומר לו תודה פעם אחת ודי, זה משהו שאתה מודה עליו כל עוד אתה חי!

כמו שהצהרתי בתחילת המאמר, התיאור שתיארתי לכם אמיתי ונכון. אני כבר כמעט הייתי בעולם שכולו טוב, ויש אומרים שכבר הייתי, ומשכו אותי בחזרה.

היה לי דום לב, הלב לא פעם במשך שלוש וחצי דקות, לא נשמתי ולא היה שום תנועה. אם הייתי מחובר למוניטור, היינו מקבלים צפצוף ארוך וקו ישר…

אבל בחסדי שמים, המאמר הזה נכתב שבוע לאחר מכן, ביום חמישי פרשת חיי שרה, אני כבר בבית, אוכל, ישן, מתפלל, לומד, מדבר בטלפון, מתנהג כאחד האדם. נכון, אני עוד חלש קצת, הגוף עבר טראומה עצומה ולוקח לו זמן להתאושש אבל אני חי! ברוך הוא וברוך שמו!

אבל למה אני מספר לכם את הסיפור הזה? בגלל שהוא טומן בחובו מסר עמוק שחשוב מאוד לזכור אותו, וללכת אתו בכל עת ובכל מצב.

לפעמים אנחנו חוטפים מכה, ואחריה עוד אחת, ועד עוד בומבה. הקב"ה ממטיר עלינו אירועים כואבים, ואפילו כואבים מאוד. אנחנו מרימים עיניים לשמים ואומרים די אבא, די! אנחנו לא יכולים לסבול את זה! זה כואב! אבל לפעמים אחרי שמרימים עיניים מגיע עוד פליק חזק, ואחר כך שוק חשמלי שאם ייתנו אותו לאדם בריא, הוא עלול למות כתוצאה מכך, חלילה.

אם רק היינו יכולים לפקוח אחר כך את העיניים ולהבין שכל המכות האלו היו לטובתנו, כדי להציל לנו את החיים, כמה היינו מודים לקב"ה על כל מאורע ומאורע שעבר עלינו. אחחחח תודה רבה שנפלתי ברחוב ושברתי רגל, תודה רבה שתפס אותי שוטר וקיבלתי קנס של אלף שקל, תודה רבה שהחזירו לי את הוראות הקבע בבנק, או שלא קיבלו אותי לישיבה או לכולל שרציתי להתקבל אליהם.

זה כואב, זה נראה לנו כמו משהו שקורה לרעתנו חלילה, אבל 'נאמנים פצעי אוהב', אם הקב"ה עשה לנו את זה, הוא יודע למה הוא עושה, ואנחנו צריכים רק להתבונן בעניין ולהבין שבסוף בסוף בסוף, וגם בהתחלה – הכל לטובה!!!

אני עדיין נמצא כרגע תחת הרושם העצום של האירוע שאירע לי, והמסר הזה פשוט מפעפע בתוכי, אבל אני יודע שבעוד שבוע או שבועיים התחושה הזאת תתקהה, בעוד שנה או שנתיים אני כנראה אצטרך להתחזק כמו כולם כדי לזכור שהכל לטובה וכו', אבל עכשיו התחושה הזאת חזקה אצלי מאוד, ולכן אני מעלה אותה על הכתב, בתקווה שיהיה לה קיום לאורך זמן, ועל הדרך אולי כמה אנשים נוספים יתחזקו מה'מחשבה אחת של מוסר' הזאת.

בפרשתנו כתוב 'ויפגע במקום וילן שם', אומר רש"י "ורבותינו פרשו לשון תפילה, כמו "אל תפגע בי".

אומרים בשם הרה"ק רבי דוד'ל מלעלוב זיע"א, שמבאר למה תפילה נקראת בלשון פגיעה, כי כשיהודי מתפלל "דארף מן פגע'ן". צריך להיות כמו 'פגע', באידיש זה ביטוי ל'נודניק'. אדם שמבקש עוד פעם ועוד פעם, ולא נרגע עד שהוא מקבל את רצונו. כך צריכים להתפלל, "קוה אל ה', חזק ויאמץ ליבך ו… קוה אל ה'!". עוד פעם ועוד פעם, לבקש שוב ושוב, בלי להתעצל.

ברשותכם, אני רוצה להניח את האצבע על עוד נקודה שהתחדדה אצלי מאוד בימים האחרונים, מאז שהתעוררתי והערפל שהתרוצץ לי בראש כתוצאה מההרדמה והטראומה החל להתפזר מעט.

נער הייתי, ועוד לא זקנתי אבל אני כבר לא ילד צעיר, ברוך ה' אני זוכה להתפלל שמונה עשרה שלוש פעמים ביום כבר ארבעים שנה פחות או יותר. בחישוב מהיר זה יוצא שהתפללתי בערך 12 אלף פעמים תפילת שמונה עשרה של חול, שכולל גם את ברכת 'רפאנו'.

ובכן, מיותר לציין ש-12 אלף פעמים אמרתי את התפילה הזאת, ואף פעם לא זכיתי לכוון בה מעומק הלב כמו שאני זוכה לכוון בימים האחרונים.

למה? כי לא הרגשתי אותה על הבשר שלי!

כשמרגישים את זה על הבשר,  זה אחרת.

ועכשיו אני חושב לעצמי… אדוני, אתה יודע שבתפילת שמונה עשרה יש לא פחות מ-19 ברכות???

מה עם 'אתה חונן', את זה אתה כן מרגיש על הבשר שלך? אם פעם אחת ייתנו לי משמים כזאת מתנה מיוחדת שאזכה להגיע ליכולת חשיבה מופלאה כמו אחד מהראשונים, ואז אחזור להיות עמרם בינעט מבית שמש, איך ייראה ה'אתה חונן' שלי אחר כך?!

ואם יתנו לי פעם אחת להבין מה המשמעות של חטא, יפקחו לי את העיניים שאוכל לראות איך שהוא מלכלך ומטנף את הנשמה המאירה באור יקרות ומעיב את הזוהר שלה, האם ה'סלח לנו' שלי ייראה אותו הדבר? בוודאי שלא.

ומה לגבי 'ולירושלים עירך'? אם אוכל לדמיין איך נראית ירושלים בתפארתה, להסתובב בעזרה בחיל ורעדה ולהרגיש את השראת השכינה המיוחדת שהיתה שם, האם לא אזעק ואתחנן בשארית כוחותיי "ותשכון בתוכה כאשר דברת…"?

אלא מה? אנחנו אנשים קטנים, אנחנו לא מסוגלים להרים את הראש שלנו אל מחוץ לד' אמות שלנו, להיכנס קצת לעולם רוחני יותר וגבוה יותר.

אבל זה בדיוק התפקיד שלנו, לקחת את מה שהשכל מבין בהתבוננות, ולהחזיר את זה ללב! שלא יישאר ב'וידעת היום' אלא שייכנס למצב של 'והשבות אל לבבך!

וזאת כמובן עבודה קשה שבמקדש.

לפני שהתמוטטתי הספקתי בסייעתא דשמיא למסור שיעורים על 20 עמודים קדימה, כך למרות שבמשך שבוע אני לא יכול למסור שיעורים וכנראה ייקח לי עוד כמה ימים להתאושש, אני מקווה מאוד שציבור המאזינים בכלל לא ירגיש ובעז"ה נמשיך לעמוד בקצב כאילו לא אירע דבר.

מאחר והקב"ה גמל איתי חסד ואמת, והחזירני לחיים, אפשר לומר שלמעשה חזרתי ל'קדנציה שניה' בעולם הזה, ואני רוצה לנצל אותה ככל האפשר כדי להרבות ב'זיכוי הרבים', וכמובן על הדרך גם לזכות את עצמי בזכויות רבות ככל האפשר.

ולכן אני מנצל את הבמה וההזדמנות, כדי לקרוא לציבור להצטרף לעזרת ה' בגיבורים, וללמוד 'עמוד היומי' בנוסף ללימודים הקבועים של כל אחד ואחד. השיעורים שלי הם באידיש, וכמובן לא מתאימים לכולם, אבל ב"ה ב'דרשו' העמידו כמה וכמה מגידי שיעורים במספר שפות, יש גם בלשון הקודש, יש גם באנגלית וספרדית וצרפתית, אין תירוצים, כולם יכולים ללמוד.

האמת שקטונתי מכל החסדים ומכל האמת. אני כבר סיפרתי פעם ב'לקראת שבת' שבכלל הגעתי לעמדה הזאת של 'מגיד שיעור בדף היומי' כמעט בטעות. תכננתי למסור שיעור רק על מסכת ביצה שבה הייתי בקי, ומשם זה נמשך בלי עין הרע כבר שנים על גבי שנים.

לפני שנה בדיוק, כשהתחילה תוכנית 'קנין ירושלמי', הציעה לי הנהלת 'דרשו' למסור שיעורים ב'ירושלמי' דרך הטלפון, הרמתי את הכפפה ונכנסתי לעניין, וזה היה חדש בשבילי, כי הורגלתי במשך שנים למסור שיעורים לאנשים חיים, לא לתוך מיקרופון שנמצא בחדר ריק.

ב"ה השיעורים נשאו חן בעיני ציבור רחב, ועכשיו הוצע לי גם למסור שיעורים ב'עמוד היומי' מול המצלמה שזו כבר אומנות בפני עצמה. האמת שסירבתי בתחילה, כי לא חשבתי שאני מתאים, אבל בהנהלת 'דרשו' דחפו אותי לזה ממש בכח, ובסייעתא דשמיא אני מתחיל לנסות להיכנס לנעליים האלו שגדולות ממידתי בכמה וכמה מידות.

מעבר לעניין הטכני של למסור מול המצלמה, יש כאן אתגר ענק, בעצם הכנת הדף למסירת השיעור. זה לראות ולהראות ללומדים איך שכל מילה ברש"י מכוונת לפשט מסוים, איך רש"י הכניס כל כך הרבה תוכן בפירוש שלו בתמצות כזה נפלא. זה להסביר את הסברא שעומדת מתחת לשאלה של הגמרא, ואיך התירוץ של הגמרא מיישב את הקושיה. לפעמים יש כמה פירושים והסברים של הראשונים לשאלה ועוד כמה הסברים לתשובה, וכל אחד לשיטתו.

מבחינתי זאת חוויה לא מוכרת, למסור שיעורים בעיון. במשך שנים מסרתי שיעורים רק בבקיאות, ואני פשוט מתענג מכל דקה, כי הלימוד העיוני כמובן נותן המון המון גישמאק וטעם בלימוד – וכשזה ללמד לאחרים יש לי 'מחייב' לרדת עוד יותר לשורש של כל דבר כדי למסור את השיעור בצורה הכי מדויקת שאני יכול, וההרגשת המתיקות היא פי כמה וכמה.

אבל זאת גם אחריות כבדת משקל. ככל שאני שומע שמספר המאזינים של השיעורים עולה, אני מרגיש שאני משותק מאימה וחרדה. אסור לי לטעות, כל טעות שלי היא חלילה וחס טעות כפולה פי כמה וכמה, כי הרבה אנשים ילכו אחרי הטעות הזאת, ומי יודע אם תהיה לי הזדמנות לתקן אותה אצל כל אחד ואחד מהם.

אסיים בהודאה גדולה לבורא כל עולמים, המחזיר נשמות לפגרים מתים, תוך רבים אהללנו על החסד שגמל עימי, והחיה את נפשי, ועם ההודאה אני מצרף תפילה שאזכה לנצל את המתנה שניתנה לי בצורה הטובה ביותר, כדי שלא אהיה בבחינה שנאמרה על מי שמאבד מה שנותנים לו.

תודה מיוחדת גם להנהלת 'דרשו' ועובדי הארגון, וכן לאוהבי ידידי ורעי בכל אתר ואתר שהתפללו עלי ועוררו רבים להתפלל עלי, עמרם בן זלדה, ואכן עשתה תפילתם פרי, וכמו שהתקבלה תפילתכם זו, כן תתקבלנה כל התפילות שתתפללו וימלא ה' כל משאלות ליבכם לטובה ולברכה!

אולי גם יעניין אותך

"אם לא הייתי מתעקש להיכנס למוסד תורני – הייתי היום שופט או עורך דין מצליח"
זיץ חסידי לבחורי ישיבות
סיפורים מרתקים בראי הפרשה- פרשת ויחי
"אתם רואים לבד שהעולם חרב, נשארו כמה ראשי ישיבות בודדים, מי הרשה לכם לבטל אותם מהלימוד על שטויות?!"
מי היה מאמין שדווקא בדור כשלנו, עשרות אלפי יהודים יזכו לסיים את הש"ס??
וכמה הוא מוכן להציע על הדירה שלהם...?

קראתם? נהנתם? נשמח מאוד אם תשאירו לנו תגובה, הארות והערות יתקבלו בברכה

ביטול

פוסטים נוספים

הצטרפו לקבלת המייל היומי שלנו – מדהים ומרגש – אחד ביום
החדשים באתר
וידאו שחייבים לראות

הדלקת נר שלישי של חנוכה תשפ"ו

מרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א בביתו ברמת-גן

מקץ

החלוקה בשטח מתבצעת בעיקר על ידי מתנדבים ופעילים, ולכל אחד מהם יש רשימה ארוכה של אנשים שמתחננים אליו כל שבוע שישמור להם גיליון אחד בצד... זה פשוט נחטף בכל מקום שזה מגיע

מנהל מערך לוגיסטיקה הפצה ושילוח ב'דרשו' הרב יוסף קדיש פרידמן, מספר על העבודה ועל האחריות הרבה

סיכום הלכות שבועי

האם מותר לסייע לגוי לגנוב?

ומה רצוי לאחֵל לגוי העוסק בנקיון בית המדרש? | משנה ברורה חלק ד' - הלכות עירובין

מקץ

כששמע החפץ חיים את תשובתו של האב, פנה אל העלם ואמר לו בזה הלשון: בני יקירי תדע אשר אם לא תרצה ללמוד בשקידה, תהיה חס ושלום קושיה על הקב"ה

מְתוּקִים מִדְּבַשׁ • סיפורים ועובדות מגדולי הדורות בראי הפרשה

מבקש שלמה דסקל
00:00
--:--
  • 1. מבקש - שלמה דסקל
  • 2. הדרן - אברמי רוט ומקהלת שירה חדשה
  • 3. ולירושלים - שלמה דסקל
  • 4. כי יש בתורה - שלמה דסקל
  • 5. צמאה - אייזיק האניג
  • 6. בדברי תורה - הרב ירמיה דמן
  • 7. אחינו - אברמי רוט
  • 8. והוא א-לי - אלי לאופר, אפרים מנת, מקהלה
  • 9. דרשו - שלמה דסקל
  • 10. לדור - אברמי רוט
  • 11. ויהיו בנינו - סולן: רולי דיקמן. מקהלת בני בישיבות ומקהלת שירה חדשה
  • 12. מחרוזת פתיחה - אפרים מנת, ר' משה דמן, מקהלה.
  • 13. השבעתי - הרב ירמיה דמן ובנו ר' משה, אפרים מנת.
  • 14. מבקש - ר' יעקב דסקל
  • 15. כי יש בתורה - ר' משה דמן, מקהלה.
  • 16. אב הרחמים - הרב ירמיה דמן ובנו ר' משה.
  • 17. הדרן - ר' משה דמן, מקהלה.
  • 18. ולירושלים - ר' יעקב דסקל
  • 19. מחרוזת ריקודים - ר' יעקב דסקל
  • 20. תנא דבי - אייזיק האניג
  • 21. שערי צין - אלי הרצליך
  • 22. דרשו השם ועזו - שלמה כהן
  • 23. בתורה הקדושה - מקהלת מלכות
  • 24. ובמקהלות - מקהלת מלכות
  • 25. כנשר - אייזיק העניג
  • 26. ותערב לפניך - ירמיה דמן
  • 27. יתגבר כארי - שלמה כהן
  • 28. תנא דבי אליהו - אייזיק העניג
  • 29. שערי ציון - אלי הרצליך
  • 30. מה אשיב - אהרלה סמט
  • 31. כל העולם - אהרלה סמט
  • 32. אם היו - אהרלה סמט
  • 33. אנא אמצאך - שלמה כהן
  • 34. לולי תורתך - שלמה כהן
  • 35. מלך רופא נאמן - שלמה כהן
  • 36. צמאה נפשי - אייזיק העניג
  • 37. אתה הראת לדעת - אייזיק העניג
  • 38. כתר - אייזיק העניג
  • 39. ולירושלים - יענקי דסקל
  • 40. מעוז צור - שלמה כהן, אלי לאופר
  • 41. אחינו - אייזיק האניג
  • 42. מבקש - שלמה דסקל
  • 43. צמאה - אייזיק האניג
  • 44. כי יש בתורה - שלמה דסקל
  • 45. אני מאמין - יעקב דסקל
  • 46. ולירושלים - אייזיק האניג
  • 47. דרשו - שלמה דסקל
  • 48. קדשינו - יעקב דסקל
  • 49. והוא קלי - אלי לאופר, אפרים מנת
  • 50. לדור - אברהמי רוט
  • 51. דרשו ה' ועוזו
  • 52. ניגוני התעוררות
  • 53. מחרוזת: אבינו אב הרחמן, נר לרגלי, הנה אנוכי
  • 54. יהא רעווא
  • 55. מחרוזת: ימים על ימי מלך, כי אורך ימים, אשרי מי, אמת מה נהדר.
  • 56. כד יתבין
  • 57. אבינו מלכנו
  • 58. אורך ימים - סיום הש"ס תש"פ - אהרלה סמט, זאנוויל וינברגר
  • 59. בזכות התורה ולומדיה ינצל העולם - סיום הש"ס תש"פ - מוטי שטיינמץ
שאל את הרב לקראת שבת ש"ס אונליין חנות דרשו הישיבה הוירטואלית
  • תוכן ושיעורים באתר
    • דף היומי - הרב אורנשטיין
    • דף היומי - הרב שפרכר
    • דף היומי – הרב סגל
    • דף היומי באידיש – הרב סגל
    • דף היומי באנגלית – הרב לובינשטיין
    • דף היומי צרפתית – הרב מגנוז
    • דף היומי בהלכה – הרב זילברשטיין
    • דף היומי בהלכה אידיש –הרב סגל
    • הדף היומי בהלכה בצרפתית - הרב מגנוז
    • תקצירי הדף היומי – הרב חיים דוד קובלסקי שליט"א
    • שומעים ‘דרשו’
    • מסכת שביעית - משניות מבוארות
    • תקצירי הדף היומי בהלכה
    • Daf HaYomi de Halaja en Español
    • הלכה למעשה לשבת קודש
  • מידע לנבחני דרשו
    • שיעורי ‘דף היומי בהלכה’ ברחבי הארץ
    • תוכניות דרשו
    • המבחנים הבאים ב’דרשו’
    • רשימת מוקדי המבחנים
    • לוח מבחנים לשנת תשפ”ג
    • קנין הלכה מראי מקומות להורדה
    • לוח הדף היומי בהלכה להורדה
    • טופס רישום לתוכניות ומסלולים
    • לוח דף היומי בבלי
    • בדיקה אוטומטית ציונים מבחנים
    • 60 שניות מרתקות על הדף היומי
    • מבחן לדוגמא
  • שבת קודש
    • כניסת שבת ויציאת שבת ברחבי הארץ
    • לקראת שבת מלכתא
    • פרשת השבוע
    • הורדת עלונים לשבת
    • הלכה למעשה לשבת קודש
    • וידאו לקראת שבת
    • אוגדן עלוני השבת
    • סט לקראת שבת 5 כרכים
    • שו"ת בהלכות שבת
  • שומעים דרשו
    • שיעורי תורה
    • תכניות וראיונות
    • שירי דרשו
    • חגים ומועדים
    • הסיפור היומי
    • אירועי דרשו
    • הפותח בכל יום
    • פרשת השבוע
    • תפילת השל"ה
    • פרשת המן
    • ברכת המזון
    • נשמת כל חי
  • המיוחדים שלנו
    • חנות דרשו
    • שאל את הרב
    • על דא ועל הא
    • פרשת השבוע
    • 5 דברים שאולי לא ידעת עליהם
    • המוסר היומי
    • בחצרות החסידים
    • מאמרים
    • כתבות וראיונות
    • חדשות ‘דרשו’
    • חגים ומועדים
    • סגולות וישועות
    • וידאו לצפיה
    • וידאו שחייבים לראות
    • סיפורים קצרים
    • סיפורי צדיקים
משרדי דרשו
02-560-9000
פקס 02-6540269
כתובת האימייל של המשרד: [email protected]
כתובת למשלוח
דברי דואר: ת.ד. 39061, מיקוד 9139001
קו השיעורים של דרשו
077-2222-666 או 4992*
ייעוץ לבני הישיבות
1800-20-18-18
דרשו אנגליה
020-8050-2615
אתר דרשו הוקם ונבנה לזיכוי הרבים וללא כוונות רווח על ידי עמותת דרשו
כל הזכויות שמורות. לתשומת לבכם: על כל התמונות המוצגות באתר חלים זכויות יוצרים ואין להשתמש בכל שימוש שהוא ללא היתר בכתב.

הנהלת אתר דרשו מודיעה בזאת על כוונתה לעשות שימוש ביצירות יתומות לפי סעיף 27א לחוק זכות יוצרים.
יצירות יתומות הן יצירות המופצות ברשתות החברתיות וברשת המקוונת ואשר בעל זכויות היוצרים בהן לא ידוע או לא אותר.
אנו עושים מאמצים מרובים על מנת לאתר את בעלי הזכויות, ולתת קרדיט הולם עבור השימוש ביצירות.
אם עשינו שימוש ביצירה שבבעלותכם בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק, אתם רשאים לפנות בהודעה אלינו על מנת שנחדול מהשימוש בצילום
וזאת בכתובת הדוא''ל: [email protected]
Created by JewTech
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיותניגודיות
  • רקע בהיררקע בהיר
  • קו תחתי לקישוריםקו תחתי לקישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
  • מפת אתרמפת אתר