דרשו
  • פרשת השבוע
    • בראשית
      • בראשית
      • נח
      • לך לך
      • וירא
      • חיי שרה
      • תולדות
      • ויצא
      • וישלח
      • וישב
      • מקץ
      • ויגש
      • ויחי
    • שמות
      • שמות
      • וארא
      • בא
      • בשלח
      • יתרו
      • משפטים
      • תרומה
      • תצווה
      • כי תשא
      • ויקהל
      • פקודי
    • ויקרא
      • ויקרא
      • צו
      • שמיני
      • תזריע
      • מצורע
      • אחרי מות
      • קדושים
      • אמור
      • בהר
      • בחוקותי
    • במדבר
      • במדבר
      • נשא
      • בהעלותך
      • שלח
      • קרח
      • חוקת
      • בלק
      • פנחס
      • מטות
      • מסעי
    • דברים
      • דברים
      • ואתחנן
      • עקב
      • ראה
      • שופטים
      • כי תצא
      • כי תבוא
      • ניצבים
      • וילך
      • האזינו
      • וזאת הברכה
  • עלונים והורדות
    • העלאת עלון
    • הורדת עלונים לשבת
    • ברכות ותפילות להורדה
    • לוח לימוד שנתי לכלל תוכניות דרשו
    • קנין הלכה מראי מקומות להורדה
    • חבורת ש"ס מראי מקומות להורדה
  • העמוד היומי
    • חוברת עיון העמוד להורדה
    • פניני העמוד היומי
    • הרב מנחם דריימן – עברית
    • הרב דוד בוק – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין – עברית
      • שיעורי שמע להאזנה והורדה
    • הרב דוד הופשטטר – אנגלית
    • הרב ירמיהו לעסין – אנגלית
    • הרב עמרם בינעט – אידיש
    • הרב שלמה סטרו – ספרדית
    • הרב אריאל דוד סותהון- ספרדית
    • הרב מאיר ערערא – צרפתית
    • הרב אפרים סגל – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
  • הדף היומי
    • הרב אליהו אורנשטיין
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב מאיר שפרכר – מורחב
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב אפרים סגל – אידיש
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • הרב אפרים סגל – עברית
      • שיעורי שמע להאזנה ולהורדה
    • 60 שניות על הדף היומי
  • דף היומי בהלכה
    • הרב אריה זילברשטיין – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
    • הרב אפרים סגל – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין גרסא מקוצרת – עברית
    • הרב אריה זילברשטיין גרסא מלאה – עברית
    • הרב דניאל אברהם – ספרדית
    • הרב שמואל לרדו – ספרדית
    • הרב ישראל גנס – עברית
    • הרב אפרים סגל – אידיש
    • הרב שלמה פריינד – אידיש
    • הרב יוסף מגנוז – צרפתית
    • הרב יונה פיינהנדלר – הלכות שבת
    • סיכום הלכות שבועי
  • תלמוד ירושלמי
    • להורדת חוברות קנין ירושלמי ופרטי התכנית
    • הרב אליהו אורנשטיין- עברית
      • שיעורי שמע להאזנה והורדה
    • הרב יצחק שאול קנייבסקי- עברית
      • שיעורי שמע להאזנה והורדה
    • הרב שמעון שפיצר- אידיש
    • שיעורי 'הדף היומי בתלמוד ירושלמי' להאזנה ולהורדה – הרב עמרם בינעט
  • חנות המבצעים שלנו
  • 0 פריטים₪0.00
  • הלימוד היומי ב'דרשו'
  • מידע לנבחני "דרשו"
  • מפת קו התוכן
  • רישום לתוכניות הלימוד
  • חדשות ‘דרשו’
  • אוצרות האתר
    • גלרית דרשו
    • וידאו שחייבים לראות
    • יארצייט של צדיקים וגדולי ישראל
    • דרשות
    • שיעורי דרשו לשמיעה והורדה
    • קול העם
    • על הניסים
    • על דא ועל הא
    • כתבות וראיונות
      • אנשים מספרים
    • גדולי ישראל
      • יהלומים מגדולי ישראל
    • חגים ומועדים
      • ראש השנה
      • יום כיפור
      • סוכות
      • חנוכה
      • עשרה בטבת
      • ט"ו בשבט
      • פורים
      • פסח
      • ל"ג בעומר
      • ספירת העומר
      • חג השבועות
      • בין המצרים
      • תשעה באב
      • אלול
    • המוסר היומי
      • חפצים בחיים
      • קנין חכמה
    • סיפורי צדיקים
      • סיפורים קצרים
    • הלכה למעשה לשבת קודש
    • חמישה דברים שאולי לא ידעת עליהם
    • סגולות וישועות
    • בחצרות החסידים
      • גלריות בחצרות החסידים
      • חלקינו בתורתך – דושנסקיא
      • תורתך שעשועי – תולדות אהרן
      • כי הם חיינו – ויזניץ
      • ועד קביעת עיתים לתורה – צאנז
      • יגדיל תורה – בעלזא
    • ימי זכרון יארצייט הילולא של צדיקים וגדולי ישראל
  • חגים ומועדים
    • ראש השנה
    • יום כיפור
    • סוכות
    • חנוכה
    • עשרה בטבת
    • ט"ו בשבט
    • פורים
    • פסח
    • ל"ג בעומר
    • חודש אייר
    • חג השבועות
    • בין המצרים
    • תשעה באב
  • צור קשר
    • אודות ‘דרשו’
    • טופס רישום לתוכניות ומסלולי הלימוד השונים של ‘דרשו’
    • הפותח בכל יום – המייל היומי של דרשו
דף הבית מאמרים סיפורים גזרתי על עצמי 'תענית עקיצות' מאותו יום ולכל החיים. אני לא רוצח, אני לא בהמה. אני בחור עם לב טוב

גזרתי על עצמי 'תענית עקיצות' מאותו יום ולכל החיים. אני לא רוצח, אני לא בהמה. אני בחור עם לב טוב

החברים שלי היו מכנים אותי 'פלפל', ואמרו שאני בחור מפולפל שתמיד יש לו מה לומר. אני מצדי די נהניתי מהתואר שדבק בי, והשתדלתי לעמוד בציפיות ולא לאכזב אותם
כ"ה אב תשע"ו
הצטרפו למייל היומי הצטרפו ללומדי הדף היומי בהלכה

סיפור מחיי הישיבה // יעקב א. לוסטיגמן

מאז שהייתי ילד קטן התבלטתי בחריפות יתירה. בכל הזדמנות ובכל עת היתה לי עקיצה שנונה לומר. כך קניתי לי את מקומי בחברה, וכך זכיתי בהערכתם של כל סובבי. זה לפחות מה שחשבתי עד הסיפור שקרה לי עם שמוליק פרידמן.

בטח אתם שואלים למה אני מתכוון כשאני מדבר על העקיצות השנונות ששיגרתי לכל עבר. אני לא כל כך אוהב לדבר על העבר שלי, אבל כדי שתבינו במה דברים אמורים אני נאלץ לספר לכם קצת על מעללי.

פעם ניגשתי לחבר שסובל מעודף משקל, ובחיוך של 'טוב לב' שופע, שיבחתי אותו על כך שהוא עובד על המידות שלו: "אני חייב לומר לך שרוליק", אמרתי לו פעם בעיצומה של ארוחת הערב, "בכל פעם שאני רואה אותך אני ממש מקנא בך איך שאתה מצליח ככה להתעלות במידות. במיוחד כשאני רואה אותך יושב ליד הצלחת ושואב את כל תכולתה. אחרי שאכלת כל כך הרבה שניצלים בשנה האחרונה, בטח כבר הגעת למידה 45, לא כך?…".

בעוד שרוליק מחוויר ומסמיק חליפות, אני כבר עברתי לשמוליק מהשולחן הסמוך: "מה יהיה איתך שמוליק?" נזפתי בחביבות בבחור שהתבלט בקומתו הנמוכה, "אתה חייב להתחיל לאכול שמרים כדי שתתפח קצת. עם כאלו רגליים קצרות אתה לא תגיע רחוק".

בהמשך עברתי לאלחנן הסובל מגמגום קל: "אלחנן הצדיק!" טפחתי על שכמו בעליצות בעת שהיה בעיצומה של ברכת המזון, "ת'שמע אני חושב שכולם צריכים ללמוד ממך איך מברכים ברכת המזון. אתה ממש אומר מילה במילה. לפעמים אתה אפילו חוזר על אותה מילה שתיים או שלוש פעמים".

אבל הכי אהבתי להתבדח על חשבונו של ברוך שלמה התמים. העקיצות ששיגרתי לעברו היו חריפות במיוחד, ומה שהכי כיף זה שהוא בכלל לא מבין שצוחקים עליו.

פעם ראיתי אותו יוצק לעצמו מרק עם מצקת גדולה במיוחד מהסיר הענק שניצב בפינת חדר האוכל: "ברוך שלמה", אמרתי לו בטון של יועץ סתרים, "אני מציע שתיקח אתך את המצקת הזאת הביתה". בתמימותו חשב ברוך שלמה שאני מתכוון ברצינות והתחיל להסביר לי שיש להם בבית כבר שתי מצקות, ושזו בכלל מצקת של הישיבה והוא לא יכול לקחת אותה גם אם היה רוצה אבל אני לא נתתי לו להשלים את דבריו: "תבין", אמרתי לו כמשתתף בצערו, "בפעם הבאה שיחלקו שכל, כדאי שתהיה לך מצקת גדולה כדי שתוכל לקחת מנה גדושה. שלא תיתקע רק עם שיפודים, כמו שקרה לך בפעם הקודמת".

החברים שלי היו מכנים אותי 'פלפל', ואמרו שאני בחור מפולפל שתמיד יש לו מה לומר. אני מצדי די נהניתי מהתואר שדבק בי, והשתדלתי לעמוד בציפיות ולא לאכזב אותם. האמת שלא הייתי צריך להתאמץ כל כך, כי העקיצות הללו פשוט קפצו לי מהבטן וברחו לי מהפה בלי שהתכוונתי בכלל, כי התכונה הזאת היא חלק מרכזי מהאישיות שלי.

אני מתאר לעצמי שאתם מזדעזעים לקרוא את הדברים הללו, ולא מבינים איך יכולתי להיות כזה בחור רע, עם לב של אבן שאינו מתחשב באחרים, אבל האמת היא שאני עצמי לא הרגשתי רע עם עצמי, כי באמת שהיו לי עקיצות הרבה יותר גרועות ורק בגלל הלב הרחום שלי נמנעתי מלומר אותן בקול רם.

מה אני יכול לעשות? חשבתי לעצמי, אני פלפל. אני סברס. הסברס לא אשם בזה שהוא דוקר ועוקץ, והפלפל אינו אחראי לכך שהוא צורב את בלוטות הטעם של מי שאוכל אותו. מה גם שאנחנו נמצאים בישיבה, כולם פה בחורים צעירים שאוהבים 'אקשן', ואם לא העקיצות שלי הם יחפשו שעשועים אחרים שעלולים להיות מסוכנים יותר מבחינה רוחנית ומבחינה פיזית.

האמת שבסתר הלב כן הרגשתי שאני מתנהג בצורה לא ראויה. כשראיתי את פניהם של חברי מאדימות בכל פעם שנהגתי כלפיהם בעוקצנות, נזכרתי במה שאמרו חז"ל ש"נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים". אבל הדחקתי את המחשבות הללו, והשקטתי את המצפון שלי בטענות שונות ומשונות.

"זה לא שאני צוחק עליהם", סיפרתי לעצמי בשקט, כשאף אחד לא שומע, "אני צוחק איתם. אני והם ביחד צוחקים עליהם או עלי. זה לא כזה גרוע כמו שזה נראה".

ההתנהגות שלי השתנתה מהקצה אל הקצה רק אחרי הסיפור שקרה לי עם שרוליק פרידמן. זה היה בחודש ניסן האחרון. נסעתי באוטובוס מבני ברק לירושלים, כדי לעזור לסבא וסבתא שלי להתכונן לפסח. אני מאוד אוהב לעזור לסבא וסבתא, גם כי זו מצווה גדולה וגם כי במהלך הניקיונות לפסח זה זמן נפלא להוציא מהם כל מיני 'ירושות' ולשמוע סיפורים נפלאים על העבר.

בספסל שלפני ישב אברך כבן ארבעים, שנראה היה מודאג מאוד. כל הדרך הוא החזיק את הטלפון הסלולרי שלו ביד, והציץ בו מדי פעם בעצבנות. תיארתי לעצמי שהוא ממתין לשיחה חשובה.

הטלפון שלו צלצל, מיהר האיש לענות לו, ומתוך התרגשות לא שם לב שזוג אוזניים נוסף שותף לשיחה המסעירה שניהל בטלפון. לא הצלחתי להבין את כל השיחה, אבל מתוך הדברים הבנתי שהאיש מדבר עם עסקן חשוב, שעוזר לו למצוא ישיבה מתאימה לבן שלו. "הוא ילד מאוד רגיש", אמר האבא לעסקן הנכבד, "בשיעור שלו יש בחורים שלא מתחשבים בכך שהוא נמוך כל כך, ומדי פעם הם לועגים לו, מורידים לו את הביטחון העצמי".

"בתחילה ניסיתי לעודד אותו להתגבר על זה, ולהתעלם מהלעג של החברים, הסברתי לו שהיו רבנים חשובים מאוד שהיו נמוכים כמוהו ואפילו נמוכים יותר ממנו, אבל בתקופה האחרונה הגיעו הדברים לכדי כך שהבן שלי פשוט מפחד לצאת מהבית. אני חייב להעביר אותו לישיבה שבה יתייחסו אליו יפה, יעודדו ויטפחו אותו, ולא יפגעו בנפשו העדינה".

ריחמתי על הבחור האלמוני הזה. "בחורים זה עם אכזר", חשבתי לעצמי, "לועגים לבחור רגיש והורסים לו את החיים. אני לא מקנא בגיהינום שמצפה לאלו שככה מתעללים בבחור הזה".

לקחתי את הדברים לתשומת לבי, והחלטתי שמכאן ולהבא אני אשתדל יותר שלא לעקוץ בחורים רגישים. יש מספיק בחורים עם עמוד שדרה חזק, שלא נעלבים מכל מילה שאני אומר להם. איתם אפשר לצחוק, לא עם בחורים רגישים".

***

ראש חודש אייר הגיע. בין הזמנים הסתיים. שמחתי מאוד לחזור לישיבה. אני בחור חברותי מאוד, ובבין הזמנים אני מרגיש קצת בודד. בבית אני בן יחיד בין שיירה של אחיות, ואנחנו מתגוררים באזור קטן שבו אין לי הרבה חברים שאפשר להעביר איתם את הזמן. מה גם שאני אוהב ללמוד וכשאני לבד בבית אני לא מספיק מתאמץ לקבוע לי עיתים מסודרות ללמוד גמרא.

לישיבה הגעתי עם חיוך רחב. הרגשה של התחדשות מרחפת באוויר. הריח החריף שנדף מהקירות הבוהקים מלובן שזה עתה הסתיימה צביעתם המחודשת עשה לי טוב על הלב. הנה שרוליק מגיע לפנימיה כשהוא גורר מזוודה ענקית ועוד שתי שקיות שעומדות להתפקע מהתכולה המרובה שנדחקה אל תוכן: "אני מאוד שהשארת במזוודה מקום גם לבגדים ולכלי מיטה", אמרתי לו בדאגה, "או שבעצם כל המזוודה שלך מלאה רק בשניצלים?…"

כשהחברים פרצו בצחוק על חשבונו של שרוליק, שכזכור סובל מעודף משקל חריג, הברקתי עם עקיצה חדשה: "בעצם זה לא שניצלים. תבינו, הוא צריך בגדים מספיק גדולים שיתאימו למידותיו, אין זה פלא אם כן שהוא מגיע עם מזוודה עמוסה כל כך".
"שמעתם מי עבר לישיבה אחרת?", הגיע אליהו בריצה ועורר את הסקרנות שלנו: "שמוליק פרידמן עבר לישיבת 'אחוות רעים' בצפון הארץ".

לרגע כבר עמדתי לשחרר הלצה עסיסית על חשבונו של פרידמן. רציתי לומר לחברים שזה דווקא נחמד כי עכשיו אני לא צריך לדאוג שלא אדרוך עליו בטעות כשאני פוסע במדרון או יורד במדרגות. אבל עוד לפני שפתחתי את הפה כדי לעשות זאת, הרגשתי כאילו נפל לי קיר בטון על הראש.

נזכרתי בשיחה ששמעתי באוטובוס לירושלים. נזכרתי באותו אבא שסיפר בכאב נורא על הילד שלו שלומד בישיבה וחבריו לועגים לו בגלל קומתו הנמוכה. הבנתי באיחור שייתכן שאותו אברך לחוץ ומודאג הוא לא אחר מאשר אביו של שמוליק פרידמן שלנו.
הבנתי עוד משהו… הבנתי שהעקיצות שלי, שחשבתי שהן נחמדות ורק מכניסות קצת צבע לחיי הישיבה, היו הרסניות כלפי שמוליק הנמוך.

עזבתי את קבוצת החברים ופניתי לשבת במקומי בבית המדרש כשהחשק והשמחה ממני והלאה. העניים שלי נפתחו ובאותו רגע הבנתי שאני לא סתם 'פלפל' – אני 'פלפל שחור', כי אני משחיר את חייהם של החברים שלי.

ימים ארוכים של חרטה ותהייה עברו עלי. הבנתי שאני צריך לבקש את סליחתו של שמוליק, אבל לא אזרתי כוחות נפש כדי לעשות זאת בפועל. במקום זאת התחלתי לשמור יותר על הפה שלי, גזרתי על עצמי 'תענית עקיצות' מאותו יום ולכל החיים. אני לא רוצח, אני לא בהמה. אני בחור עם לב טוב, ואם נולדתי 'פלפל', כנראה שהתפקיד שלי הוא להפוך אותו ל'פלפל כבוש', לכלוא אותו בקופסת שימורים, ולשמור על הנשק הקטלני שיש לי בפה כדי שלא לפגוע באיש.

כבר ביקשתי סליחה מחברים רבים בישיבה, אבל משמוליק עדיין לא ביקשתי. עכשיו, לקראת ראש השנה ויום הכיפורים אני רוצה לעשות זאת, יש לי כבר תוכנית איך לפייס אותו. אני מאוד מקווה שהוא יסלח לי, אבל אני יודע שהחלק היותר חשוב והיותר קשה הוא לדאוג שלא לפגוע עוד בשמוליק או בכל אחד אחר.

איסור הלבנת פנים ישיבה

אולי גם יעניין אותך

הגה"צ רבי אהרון טויסיג שליט"א
חשבתי שאני מתעלף. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי...
הרב שלמה לוינשטיין שליט"א
הרב שלמה לוינשטיין שליט"א
שנה אחת בפסח נכנס יהודי להגאון רבי משה ניישלאס זצ"ל אב"ד שיכון סקווירא ושאלה בפיו: נפל "ברֵעט" [-קורת עץ] לתוך חבית המים של פסח - מה הדין?
אמר לו ראש החבורה: "אז לפחות תהיה עצבני!"...

קראתם? נהנתם? נשמח מאוד אם תשאירו לנו תגובה, הארות והערות יתקבלו בברכה

ביטול

תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply 31 באוגוסט 2016 בשעה 1:22

    העיקר לימוד תורה הא? תאמין לי תזרוק את הגמרא שלך תלמד קצת דרך ארץ

פוסטים נוספים

הצטרפו לקבלת המייל היומי שלנו – מדהים ומרגש – אחד ביום
החדשים באתר
על דא ועל הא

נו, אז אני רוצה לשאול אתכם, אמר רבי שלום בזקנותו: מי שגדל בביתו של החפץ חיים וראה את התמדתו ועומק עיונו בתורה, לצד דאגתו ומסירותו למען כלל ישראל, יכול לשבת בביתו ולהתבטל?!

הפגישה ברחובה של ראדין

על דא ועל הא

כעבור עשרות שנים, כאשר רבי מיכל יהודה כבר היה לאחד מזקני גדולי הדור, מקברניטי עולם הישיבות, נשאל על ידי אחד ממקורביו כיצד היה נוהג היום אילו ה'חפץ חיים' היה בא לבני ברק

אשרי מי שראה פניו

על דא ועל הא

אספר לכם סיפור שהיה איתי. בימי בחרותי למדתי בשטיבל בוורשה. אבי שהיה אדם אמיד אמר לי שאם אלמד טוב, הוא יתן לי פרס מיוחד - לנסוע לשבועיים לעיירה ראדין, למרן ה'חפץ חיים'! היה זה כשהגעתי לראדין...

כוחה של תשובה

על דא ועל הא

צ"ג שנים להסתלקותו - ספריו שבים ומאירים

סט 'תורת החפץ חיים' רואה אור לראשונה במהדורה חדשה ומפוארת

מבקש שלמה דסקל
00:00
--:--
  • 1. מבקש - שלמה דסקל
  • 2. הדרן - אברמי רוט ומקהלת שירה חדשה
  • 3. ולירושלים - שלמה דסקל
  • 4. כי יש בתורה - שלמה דסקל
  • 5. צמאה - אייזיק האניג
  • 6. בדברי תורה - הרב ירמיה דמן
  • 7. אחינו - אברמי רוט
  • 8. והוא א-לי - אלי לאופר, אפרים מנת, מקהלה
  • 9. דרשו - שלמה דסקל
  • 10. לדור - אברמי רוט
  • 11. ויהיו בנינו - סולן: רולי דיקמן. מקהלת בני בישיבות ומקהלת שירה חדשה
  • 12. מחרוזת פתיחה - אפרים מנת, ר' משה דמן, מקהלה.
  • 13. השבעתי - הרב ירמיה דמן ובנו ר' משה, אפרים מנת.
  • 14. מבקש - ר' יעקב דסקל
  • 15. כי יש בתורה - ר' משה דמן, מקהלה.
  • 16. אב הרחמים - הרב ירמיה דמן ובנו ר' משה.
  • 17. הדרן - ר' משה דמן, מקהלה.
  • 18. ולירושלים - ר' יעקב דסקל
  • 19. מחרוזת ריקודים - ר' יעקב דסקל
  • 20. תנא דבי - אייזיק האניג
  • 21. שערי צין - אלי הרצליך
  • 22. דרשו השם ועזו - שלמה כהן
  • 23. בתורה הקדושה - מקהלת מלכות
  • 24. ובמקהלות - מקהלת מלכות
  • 25. כנשר - אייזיק העניג
  • 26. ותערב לפניך - ירמיה דמן
  • 27. יתגבר כארי - שלמה כהן
  • 28. תנא דבי אליהו - אייזיק העניג
  • 29. שערי ציון - אלי הרצליך
  • 30. מה אשיב - אהרלה סמט
  • 31. כל העולם - אהרלה סמט
  • 32. אם היו - אהרלה סמט
  • 33. אנא אמצאך - שלמה כהן
  • 34. לולי תורתך - שלמה כהן
  • 35. מלך רופא נאמן - שלמה כהן
  • 36. צמאה נפשי - אייזיק העניג
  • 37. אתה הראת לדעת - אייזיק העניג
  • 38. כתר - אייזיק העניג
  • 39. ולירושלים - יענקי דסקל
  • 40. מעוז צור - שלמה כהן, אלי לאופר
  • 41. אחינו - אייזיק האניג
  • 42. מבקש - שלמה דסקל
  • 43. צמאה - אייזיק האניג
  • 44. כי יש בתורה - שלמה דסקל
  • 45. אני מאמין - יעקב דסקל
  • 46. ולירושלים - אייזיק האניג
  • 47. דרשו - שלמה דסקל
  • 48. קדשינו - יעקב דסקל
  • 49. והוא קלי - אלי לאופר, אפרים מנת
  • 50. לדור - אברהמי רוט
  • 51. דרשו ה' ועוזו
  • 52. ניגוני התעוררות
  • 53. מחרוזת: אבינו אב הרחמן, נר לרגלי, הנה אנוכי
  • 54. יהא רעווא
  • 55. מחרוזת: ימים על ימי מלך, כי אורך ימים, אשרי מי, אמת מה נהדר.
  • 56. כד יתבין
  • 57. אבינו מלכנו
  • 58. אורך ימים - סיום הש"ס תש"פ - אהרלה סמט, זאנוויל וינברגר
  • 59. בזכות התורה ולומדיה ינצל העולם - סיום הש"ס תש"פ - מוטי שטיינמץ
שאל את הרב לקראת שבת ש"ס אונליין חנות דרשו הישיבה הוירטואלית
  • תכניות הלימוד של דרשו
    • קנין תורה
    • דף היומי בהלכה
    • העמוד היומי
    • קנין ירושלמי
    • קנין משניות
    • דף הכולל
    • חבורת ש"ס
    • קנין הלכה
    • קנין ש"ס
    • בני הישיבות
    • קנין חכמה
  • מידע לנבחני דרשו
    • רישום ל'דרשו'
    • לוח לימוד
    • לוח המבחנים
    • המבחנים הקרובים
    • מוקדי מבחן
    • ציונים ומלגות
    • מפת קו התוכן
    • סניפי דרשו גלובל
    • דיוור במייל
  • תוכן ומדיה
    • גלריה דרשו
    • שירי דרשו
    • חדשות דרשו
    • גיליון לקראת שבת
    • חוברת עיון העמוד
    • עלון אהלי העמוד
  • אודות דרשו
    • כתובת: הקבלן ,45 ירושלים
    • כתובת למשלוח דואר: ת.ד. 39061 ירושלים
    • אימייל: [email protected]
    • מוקד דרשו: 02-560900
    • פקס: 02-6540269
    • קו השיעורים והמידע:
    • 077-2222666 או 4992*
אתר דרשו הוקם ונבנה לזיכוי הרבים וללא כוונות רווח על ידי עמותת דרשו
כל הזכויות שמורות. לתשומת לבכם: על כל התמונות המוצגות באתר חלים זכויות יוצרים ואין להשתמש בכל שימוש שהוא ללא היתר בכתב.

הנהלת אתר דרשו מודיעה בזאת על כוונתה לעשות שימוש ביצירות יתומות לפי סעיף 27א לחוק זכות יוצרים.
יצירות יתומות הן יצירות המופצות ברשתות החברתיות וברשת המקוונת ואשר בעל זכויות היוצרים בהן לא ידוע או לא אותר.
אנו עושים מאמצים מרובים על מנת לאתר את בעלי הזכויות, ולתת קרדיט הולם עבור השימוש ביצירות.
אם עשינו שימוש ביצירה שבבעלותכם בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק, אתם רשאים לפנות בהודעה אלינו על מנת שנחדול מהשימוש בצילום
וזאת בכתובת הדוא''ל: [email protected]
Created by JewTech
מפת תוכן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיותניגודיות
  • רקע בהיררקע בהיר
  • קו תחתי לקישוריםקו תחתי לקישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
  • מפת אתרמפת אתר