הכשרת שיש

שאלה

כידוע כלי חלבי חם שנגע בכלי בשרי חם ללא נוזלים שהיו במגע עם הכלים. ההלכה שהכלים לא הוטרפו. ולכן אם אנחנו מניחים כלי בשרי על שיש אזי השיש לא הופך להיות בשרי כי רוב תשמיש השיש הוא להנחת סירים ללא נוזל שנשפך מהסיר ויותר מכך לא ראיתי חומרה שיהיה לנו שני סוגי שיש ביום חול . שיש חלבי ושיש בשרי . ולכן שאלתי מדוע אנחנו מחמירים בפסח בהכשרת שיש.

תשובה

שלום וברכה

כדאי מאד לייחד מקום בשיש לבשרי ומקום אחר לחלבי, וכך נהוג אצל רוב הציבור המדקדקים במצוות.

שיש הוא דבר שלעיתים קרובות רטוב. ובפרט בפסח שאיסור הבליעות חמורים יותר.

ברכה והצלחה

הרב יהודה סטורץ

בית ההוראה נאות שמחה בראשות הגר"י לוקסנברג שליט"א