מהפכת 'הדף היומי בהלכה' לא מפסיקה להתרחב מאז היום בו הוכרזה לראשונה ועד כה. ספרי המשנה ברורה במהדורת 'דרשו' שהודפסו במיוחד לכבודה, ולפי קצב הלימוד במחזור הראשון של התוכנית, הפכו לאחד מרבי המכר הגדולים והבולטים ביותר בהיסטוריה של ארון הספרים היהודי.
חלק ד' של המשנה ברורה שבעבר הלא רחוק היה ספר שלא נלמד כמעט, למעט יחידי סגולה שעסקו בו, הפך להיות ספר שימושי ואפילו בלוי בכל בית כנסת ובית מדרש שתבקרו בו – וכל זה הודות לריבוי לומדי ההלכה, הלומדים מ'שנה ברורה' מקצה לקצה, כחלק מהמהפכה הגדול של 'הדף היומי בהלכה'.
אבל אף אחד לא יחלוק על כך, שלמרות שהמהפכה זכתה להצלחה אדירה בכל רחבי העולם היהודי, בעיר התורה מודיעין עילית, ההצלחה גדולה באופן חריג.
זאת, הודות לפעילות ענפה של פעילי 'דרשו' בעיר, ובראשם פעיל 'דרשו' הוותיק הרה"ג ר' אהרן ידלר, ר"מ בישיבת 'באר יצחק' בעיר, והממונה על שיעורי 'הדף היומי בהלכה' בכל רחבי מודיעין עילית.
נשמח אם תספרו לנו על הכינוס יוצא הדופן שהתקיים בעירכם למג"שים של הדף היומי בהלכה…
בימי החנוכה נערך כינוס גדול לכבודה של תורה במודיעין עילית, במסגרתו התכנסו תחת קורת גג אחת עשרות מגידי שיעורים, ב'דף היומי בהלכה', כולם ממודיעין עילית, כולם כבר מחזיקים במסירת השיעור זה המחזור השני וחלקם אפילו במחזור השלישי, וכולם מוסרים שיעורים בתוך מודיעין עילית עצמה.
הבולטים שבהם היו שלושה מרבניה החשובים של העיר, הגאון רבי יצחק לוקנסבורג שליט"א מרא דאתרא של שכונת 'נאות שמחה', הגאון רבי אפרים רוטשילד שליט"א רב בית המדרש 'משובב נתיבות', והגאון רבי ברוך שטרנבוך שליט"א, רב דחסידי ויזניץ במודיעין עילית – שלושתם מוסרים בעצמם שיעורי 'דף היומי בהלכה' דבר יום ביומו כבר שנים רבות.
בראש הכינוס עמדו המרא דאתרא הגאון הגדול רבי מאיר קסלר שליט"א, שניים ממרביצי התורה הגדולים בדור הגאון הגדול רבי חיים פיינשטיין שליט"א והגאון הגדול רבי ישראל בונים שרייבר שליט"א, ואתם עמם נשיא 'דרשו' הגאון רבי דוד הופשטטר שליט"א.
מספר כל כך גדול של מגידי שיעורים, זה לא דבר של מה בכך…
בהחלט, יש לנו גם את מספר המשתתפים בכל שיעור, ומעיון במספרים אנחנו יודעים שאותם מגידי שיעורים, יצגו קהל של כאלף משתתפים! המספר הזה אינו כולל את אלו שלומדים לבד, שלא במסגרת שיעור, וכמובן שמספרם גדול הרבה יותר ממספר משתתפי השיעורים. זה לא יאומן! אנחנו מדברים על אלפים רבים שלומדים חלק ד' של המשנה ברורה, במודיעין עילית לבדה, זה דבר שלא היה כמותו מאז הודפס המשנה ברורה בפעם הראשונה ועד כה. לפני מהפכת 'הדף היומי בהלכה' אני לא יודע אם מספרם של כל לומדי חלק ד' במשנה בכל העולם הגיע ביחד לכמה אלפים… זה נותן לנו מושג כמה עצומה המהפכה ש'דרשו' עשה. זה לא מובן מאליו.
מה בעצם היה בכינוס?
בעיקר הדרכה מיוחדת במינה מהגר"ח פיינשטיין והגר"ב שרייבר, כל אחד בדרכו הייחודית לו – איך למסור שיעורים על הלכות עירובין בצורה שתדבר לקהל, תמשוך את לבו, וגם תאפשר ללמוד את זה באופן של 'הלכה למעשה'.
אבל מעבר לתוכן עצמו, הכינוס היה מעמד של חיזוק עצום. הרי כל מגיד שיעור צריך להתאמץ, להשקיע בהכנה, יש עליות ומורדות, לפעמים הקושי נראה גדול מדי. כשמגיעים לכזה מעמד, זה מכניס חשמל לעצמות, אי אפשר לחזור הביתה כמו שהגעת, אתה יוצא מפה בנאדם אחר, נחוש הרבה יותר, עם אש בעיניים. זה היה מדהים לראות את זה! פשוט מדהים. כל מילה נוספת, מיותרת.