נושא הכשרות יכול להישמע כמו עבודה קשה למי שצריך לעשות זאת בפעם הראשונה. כדי להפוך את המטבח לכשר, יש לעמוד על כמה כללים. במאמר הבא בשיתוף עם גביר מטבחים יצרנו את המדריך להכשרת המטבח. כמובן שהמדריך לא בא להחליף מורה הוראה
נקיון לפי איזורים
כיור ושיש – אזורים אלו יש לנקות היטב, ולשים לב שהנקיון עובר דרך כל חריץ, כך שלא ישארו אף שאריות אוכל. לאחר מכן, יש לוודא שהכיור והשיש יבשים לחלוטין ואז צריך לערות מים רותחים על משטח השיש ודפנות הכיור.
כיריים
עליכם לנקות את הכיריים ואת החצובה בליבון. במידה וישנו קושי בליבון החצובה, תוכלו לנקותה על ידי מים רותחים. במידה ואורך החצובה גדול יותר מעומק הסיר, הכניסו צד אחד ולאחר מכן צד שני. את ברזלי החצובה שלא נוגעים בסירים, את ראשי הגז ואת המשטח שמתחת לחצובה, יש לנקות בצורה יסודית שלא ישארו שאריות אוכל.
כיריים חשמליים
יש לנקות בצורה יסודית ולחמם במשך 15 דקות על החום הגבוהה ביותר. כך יש לעשות גם במקרה ואלו הן כיריים קרמיות. בכיריים עם אינדוקציה, יש לנקות את המשטח ולערות עליו מים רותחים.
סירים וסכו"ם
הכניסו את הסירים והסכום לסיר גדול בו הורתחו מים, יחד עם סבון, כך שטעמם יפגם. יש להכניס את הסכו"ם בנפרד אחד אחרי השני. את הסירים הקטנים מכניסים גם כן לסיר הגדול וכך הם עוברים הכשרה. במקרה של סירים גדולים נתבארה בהלכה ד'.
תנור אפייה
יש לנקות אותו מכל שאריות האוכל, ולאחר מכן להפעיל אותו ל-30 דקות על החום העוצמתי ביותר וכך הוא מוכשר. תבניות לא מכשירים כי צריך להלבינן וזה יכול להרוס אותן. במקרה ואין את האפשרות לקנות חדשות, תוכלו להכניסן לתנור ולחמם אותן באותה הדרך של גוף התנור.
מיקרוגל
תחילה, מנקים את שאריות האוכל והנוזלים. לאחר מכן, מגעילים את הצלחת עם מים רותחים. לבסוף, מניחים בו קערה עם סבון ומים ומפעילים אותו ל-10 דקות על החום המקסימאלי וכך הוא מוכשר.
מדיח כלים
ניקוי המסננת משאריות אוכל ולאחר מכן הפעלת המדיח בחום המירבי, ובכך הוא והמגשים מוכשרים.
שולחן
אם זה שולחן שלרוב מונחים עליו מחבתות וסירים חמים, צריך לנקות אותו ולשפוך עליו מים רותחים. אם זה שולחן שלרוב לא מונחים עליו דברים רותחים, מספיק הניקיון בסבון ומים.
מקרר וארונות
יש לנקות היטב עם מים וסבון כדי שלא ישארו שום שאריות אוכל.
מיקסר ובלנדר
אם השימוש בהם היה עם מאכלים רותחים, צריך להכשירם בהגעלה. במידה והשימוש היה עם מאכלים קרים, מספיק לנקות עם סבון ומים.
לסיכום
על מנת ליצור מטבח כשר, יש לנקות את האיזורים המוזכרים כאן במאמר בצורה היסודית ביותר. חברת גביר מטבחים, יוכלו להכשיר אותו כך שיתאים לרמת הכשרות הרצויה בביתכם, בצורה המקצועית ביותר. חשוב לציין שאין להשתמש במאמר זה כפסיקה, ויש להתייעץ עם רב מוסמך להכשרת מטבח.