סימן רס"ד /// סעיף ג
- יש ג' נקודות בהדלקה שחוששים בסוגי שמנים, א' שהשמן לא נמשך יפה בנר, ב' שהריח שנעשה יגרום שיצא מהבית, ג' שהשמן הוא טוב והאדם ירצה להשתמש בו ויעבור על מכבה, או שהניצוצות יעופו וידליקו את הבית ואדם בהול על ממונו ויכבה.
- ולכן בנר שעשוי משמרי שמן שלא נמשך היטב אחר הפתילה לא מדליקים,
- וכן בזפת ושאר החומרים שריחם רע לא מדליקים שמא יצא מהבית, והרי צריכים לאכול לאור הנר.
- לענין הדלקה בחמאה, אומר המ"ב שיתן מעט שמן כשר ואז מותר.
- יש להיזהר כשמדליק עם חמאה, שלא יהיה בכוסית שאריות של שומן בשר, שאז הוא עובר על איסור של בישול בשר בחלב וגם איסור הנאה, אם לא בשומן של עוף שאין איסור הנאה.
סימן רס"ד /// סעיף ד
- אפילו אם מוסיף מעט שמן זית בשמנים הפסולים, אומר השו"ע שאסור להדליק משום שמא ידליק באסורים בלי השמן, ואם הרוב מהשמן הכשר מותר.