קנין ש"ס
המבחן הקרוב
מבחן מספר | קנין ש"ס
מועד המבחן
ההספק הנלמד
קנין ש"ס - על התוכנית
במסגרת תכנית לימוד זו, נבחנים האברכים על כל מבחני 'קנין תורה' אחת לחודש, משתתפים ב'מבחן המסכם' אחת לארבעה חודשים, ובמקביל, מדי חצי שנה הם נבחנים בחדא מחתא על כל דפי הגמרא שנלמדו מאז תחילת המחזור הנוכחי של 'הדף היומי', ועד הדפים עליהם נערך המבחן החודשי האחרון במסגרת תוכנית 'קנין תורה'.
בכור המבחן הזה עמדו בסיום המחזור הי"ב של 'הדף היומי', 92 אברכים בני עליה, ואילו בסיום המחזור הי"ג של 'הדף היומי', השתתפו למעלה מ-200 אברכים ברי אוריין שזכו לקנות קניין נצחי בש"ס כולו. מהם עשרות אברכים שאף נבחנו בהצלחה על הש"ס כולו עם פירוש התוספות!!
כיום עומד מניין נבחני 'קנין ש"ס' במחזור הי"ד המתקרב לסיומו - על יותר מ-2,000 ברחבי הארץ, והצפי הוא שרוב רובם אכן יגיעו אל הסיום וישלים את הבחינה על הש"ס כולו בס"ד.
התוכנית שנחשבה בתחילת הדרך לפורצת דרך, הפכה לתוכנית עממית, גדלה והולכת, כשבכל מחזור מספר הלומדים מכפיל את עצמו פי כמה וכמה, וככל שחולפות השנים היא מקרבת את עם ישראל עוד ועוד למצב שבו אלפים רבים מכל קצוות העם היהודי ישלטו בש"ס כולו בבהירות נפלאה.
תוכנית 'קנין ש"ס'
מסלול הלימוד במסגרת תוכנית 'קנין ש"ס' הנו מהפכני בכל קנה מידה, וכבר חתום על מאות הצלחות של אברכים מן השורה, אשר הפכו בסיעתא דשמיא ל'ש"ס אידן' (יהודים של ש"ס). התוכנית מבוססת על מסלולי הדף היומי הרגילים. כל חבר בתוכנית, חייב להיבחן על המבחן החודשי (30 דף), לערוך אחת לארבעה חודשים את המבחן המסכם (120 דף) ובנוסף פעם בחצי שנה הוא עורך מבחן על כל הדפים שנלמדו מאז תחילת מחזור הלימוד ב'קנין ש"ס, ועד אותו חודש, כשבכל פעם מתווספים כ-180 דפי גמרא נוספים. המבחן הראשון נערך על כ-180 דפי גמרא, המבחן השני על כ-360 וכך אחת לחצי שנה מתווספים 180 דפים נוספים, עד שבסיום מסכת נדה, נערך המבחן על לא פחות מ-2,711 דפים, כמניין הדפים שבכל התלמוד הבבלי.
כאמור העמידה תוכנית זו מאות אברכים בני עליה השולטים בש"ס כולו. רבים מהם מספרים שבעת שהצטרפו לתוכנית הם היו אברכים מן השורה שהתקשו להיבחן אפילו על מסכת אחת או שתיים, ובסיום התוכנית האינטנסיבית הם עמדו בכור המבחן על הש"ס כולו! תוכנית זו, כמו יתר תוכניות 'דרשו', מחייבת את הלומדים בה ללמוד את הדף היומי ולהתכונן למבחנים, דווקא מחוץ לשעות הלימוד בכולל, על מנת שלא להפריע לסדרים הקיימים בכוללים כמקובל מקדמת דנא.
בהתאם למאמץ וההשקעה העצומה מצד הנבחנים, גם המלגות שמעניק 'דרשו' הן ביד רחבה, ובמשך שבע שנות ההשתתפות בתוכנית מקבלים הנבחנים מלגות חסרות תקדים המסתכמות בעשרות אלפי דולרים, כשעל המבחן האחרון לבדו מקבלים הנבחנים שהגיעו לציון של בין 95 ל-100 אחוזים, למעלה מ-4,000 דולרים.
לחזרה לתוכניות דרשו – לחץ כאן

