הרב אליהו חיים פנחסי
מחבר הספר "הכשרות למעשה"
שאלה: האם חובה לנפות את הקמח קודם שימושו?
תשובה: כאשר הקמח עומד במקום אחד למשך זמן מרובה ובפרט במזג האוויר החם והלח כאן בארץ ישראל מסייע להתרבות חרקים. ולכן קודם השימוש יש לנפות את הקמח בין בימות הקיץ ובין בימות החורף בנפת משי צפופה [60 מש] בין בנפה ידנית ובין בנפה חשמלית. כאשר קונים קמח מנופה המגיע באריזת וואקום – שוב אינו מתליע ואין צריך ניפוי. וכן כאשר לאחר הניפוי הנחנו את הקמח המנופה בתוך המקפיא, שוב אינו צריך ניפוי. ולעניין קמח מלא: כאשר הקמח המלא טחון דק, יש לנפותו כדין קמח רגיל. אולם בקמח מלא טחון גס שאין אפשרות לנפותו בנפת משי, לכתחילה יקנה אותם כשרשום עליהם 'ללא צורך בניפוי'. או יקנה ישר מן הטחנה ביום שנטחן ויתנו לתוך תא ההקפאה. ואם אין ידו משגת יש לשומרו בקירור וקודם השימוש ישטח את הקמח בצורה שיכול לבדוק בידו ובמראית העין.