הרב אליהו חיים פנחסי
מחבר הספר "הכשרות למעשה"
כידוע, משמש הכיור להנחת כלים הזקוקים לנקיון, ובדרך כלל יש על גבי הכלים שיירי מזון בשריים או חלביים, וכאשר כלי חלב וכלי בשר יונחו יחד בכיור אחד – עלול להיווצר מצב של ערבוביה בין בשרי לחלבי, ופעמים אף בישול בשר וחלב יחד. לכן, לכתחילה מי שבאפשרותו להקפיד על שני כיורים נפרדים – יעשה זאת. אולם אדם שנמצא בדירה ובה כיור אחד בלבד – יש לנקות את שיירי המזון לפח האשפה, לפני הכנסתם לכיור, וכן להזהר לא לשטוף את הכלים הבשריים והחלביים יחד.
ואף יש להקפיד לשטוף את הכלים עם סבון, שכך אף אם נשארו שיירי בשר או חלב, הם בגדר נותן טעם לפגם מחמת הסבון, ובאופן שעבר והערה מים רותחים על כלי החלבי והבשרי יחד – הכל מותר אף אם אינם נקיים. כמבואר ברמ"א (יו"ד סימן צה ס"ג).