שאלה: בערב שבת טיגנתי בצל במחבת בשרית שטיגנו בה שניצל באותו יום, ושמתי את הבצל בדגים. והרי הבצל קיבל טעם בשר גמור, שכן דבר חריף לא נוהג בו היתר של נותן טעם בר נותן טעם; ואסור לאכול דגים עם בשר – אם כן, האם הדגים עם הבצל מותרים?
תשובה: מעיקר הדין נוהגים כדעת הפוסקים שלא נוהג איסור דגים ובשר אלא בממשות ולא בנתינת טעם, לפיכך מותר לבשל דגים בסיר בשרי אף אם בישלו בו בשר בו ביום, ובלבד שירחצו את הסיר משאריות שומן בשר. ומותר אף לבשלם עם בצל ושום, שהם חריפים, בכלי בשרי, וכדהכריע בספר דבר חריף להגר"ט דינקל שליט"א (פרק ט"ו).
ויש מדקדקים שנמנעים מאכילת דגים ובשר בנתינת טעם, ומייחדים סיר נפרד לבישול דגים.