הרה"ג רבי משה ויא שליט"א, מח"ס 'בדיקת המזון כהלכה', מעורר את הציבור לכך כי בקטניות קטנות, עלולים להימצא בין הגרגרים חרקים קטנים שקשה מאוד לזהותם, לכן חשוב להקפיד על:
1. סינון: לשפוך את הקטניות, כגון: אורז, גריסים, עדשים וכדו' למסננת רשת (כדוגמת רשת של חלונות), לנער על משטח לבן ולהתבונן אם בין הפרורים מצויים חרקים קטנים. נמצאה נגיעות אין להשתמש.
2. בדיקה: לפזר על משטח לבן ולבדוק בין הגרגרים אם מצויים חרקים.
צפו בהסרטה מנגיעות שהתגלתה השבוע באורז. לולי הסינון לא ניתן היה לגלות את החרקים הקטנטנים: