כיצד ניתן להכשיר כבד בהמה בתנור?

שאלה

שלום,

אני מעוניינת להכשיר כבד של בהמה בתנור,

לאיזה חום צריך לחמם את התנור וכמה זמן?

תודה

 

תשובה

שלום וברכה

כבד של בהמה יש לחותכו לאורך ולרוחב, אך ע"פ רוב צולים רק חתיכה מהכבד ולא כבד שלם, ובמקרה זה כבר אין צורך בכך.

בצליה בתנור אפשר לצלות רק במצב גריל ולא לכוון על חום מסוים, ובתנור שיש בו גוף חימום גלוי.

כמו כן יש צורך בתנאים הבאים:

1. יש להניח את הכבד על רשת.
2. לחמם את התנור היטב קודם הכנסת הכבד.
3. בזמן הצליה יש להשאיר את דלת התנור פתוחה [כדי שאידי הדם יוכלו לצאת החוצה].
4. להניח תבנית חד פעמית מתחת שהדם שיוצא מהכבד במהלך הצליה יפול לתוכו.
5. שהתבנית לא תגע ברשת שעליו הכבד.

במקרה ורוצים לאכול את הכבד צלוי בלי בישול או טיגון נוסף מספיק שכל הכבד תהיה ראויה לאכילה מבפנים, [כלומר שישתנה הצבע גם בחלק הפנימי באמצע הכבד], ובחוץ יהיה יבש.

במקרה והכבד טרי תוך 72 שעות מהשחיטה, ורוצים לבשל את הכבד לאחר הצליה, צריך שכל הכבד יהיה יבש.

ברכה והצלחה
הרב יהודה סטורץ
בית ההוראה נאות שמחה בראשות הגר"י לוקסנברג שליט"א