הרב אליהו חיים פנחסי
מחבר הספר "הכשרות למעשה"
גזרו חז"ל ונפסק בשו"ע (יו"ד סימן צז ס"א) שלא לאפות לחם או שאר דברי מאפה כאשר עורבב בבצק חלב או שאר דברים חלביים ולא ניכר כלפי חוץ, מחשש שמא הדבר יביא למכשול ולא ידעו בני הבית על כך ויבואו לאוכלו עם מאכלי בשר. וכן להיפך שלא לאפות פת ולערבב בו דבר מאכל בשרי שאינו ניכר מחשש שמא יאכלוהו עם דברי חלב. אולם כאשר משנה את צורת הפת ועושה בה היכר שצורתו ידועה שהוא חלבי או בשרי, מותר. [כגון בורקס חלבי בצורה משולשת]. וכן כאשר לש את העיסה בחלב בצורה רגילה אך בכמות מועטת כדי אכילה לאותה סעודה, מותר. ולדעת הרמ"א אף אם אופה בכמות לאותו היום. אולם עוגות ועוגיות הנאכלות לקינוח ולמתיקה, מותר ללוש אותן בחלב, היות ואין דרך לאוכלם עם בשר ולא יבואו לטעות.