הרב אליהו חיים פנחסי
מחבר הספר "הכשרות למעשה"
שאלה: האם מותר לאפות בשר ודגים בתנור אחד? והאם מותר לכתחילה לבשל דגים בקדירה של בשר?
תשובה: כשם שיש איסור לאכול בשר ודגים ביחד, מפני שקשה לצרעת כמבואר בשו"ע (יו"ד סימן קטז ס"ב). הוא הדין שאין לצלותן יחד, לכתחילה, כמבואר ברמ"א (שם), ובדיעבד אם עברו וצלו – אינו אוסר. כמו כן, לכתחילה אין לאפות בשר ודגים יחד בתנור אחד. ואם עבר ואפה בשר ודגים יחד – הכל נאסר, אם אין שישים באחד מהם כנגד המין השני. ויש מקילים ומתירים את המאכל באופן של 'נגע הרוטב של זה בזה'. ולכתחילה, מותר לבשל דגים בקדירה של בשר אפילו בן יומו. ויש מחמירים לייחד כלים לבישול וטיגון דגים. ואף לדעת המקילים, ראוי להזהיר שכל זה היינו דוקא אם הכלי נקי. ועל כן יש להזהר במיוחד במחבת שמטגנים בו בשר, ורוצים לטגן בו דגים – שיהיה נקי לגמרי ולא יהיה בו שום שיריים מהטיגון הקודם.